Van koekebrood en pronkperziken

 

 

Het is komkommertijd.
Dat er dan dagen zijn dat we niets meer weten. Uren en minuten van pure leegte. Dat het eigenlijke van die momenten dan bij momenten eeuwig lijkt, immer eeuwig duurt.
Dat er weken, maanden zijn dat ik geen kranten, pardon, opiniebladen lees. Dat ik -eerlijk- liever ga lanterfanten. Of zo. Ledigheid is een oorkussen.

De  dagelijkse  trivialiteiten, dat  ‘itsy bitsy teenie weenie yellow polka dot bikini’– gehalte, zegt me niets: prioriteiten, weet u wel! The medium is the message. Alleen, ik heb er geen boodschap aan.
Je wordt zelf een cliché wanneer je spreekt over de bewaseming in het ‘venster op onze wereld’ – er zit condens tussen de driedubbele beglazing – de ‘waakhond van onze democratie’ gromt al lang niet meer. Gelatenheid wordt ons deel. Ook dat verschaft inzicht…

De krant verkoopt geen nieuwsfeiten aan de  ‘nieuws’-gierige  lezer, ze verkoopt de heilige, zaligmakende opinie van hun journalist.   Dat eenrichtingsverkeer heeft wat van narcisme, die  ‘sens unique‘  wordt snel een doodlopende straat.  Wanneer je de narcist niet verafgoodt, word je gehaat.    (Lees: geblocked op sociale media)
Onze moderne missionarissen zijn bovendien saai in hun houding, in hun voorspel-baarheid. De schrijvende pers ligt op apegapen, je hoort het papegaaien vanuit elke krant.
Het rariteitencabinet columnisten is overwegend blank  (ook al hebben sommigen andere roots), mannelijk (jaha! dat ook!), chauvinist en macho. Maar bovenal: Zelfgenoegzaam en Emotieloos.  Stel dat zo iemand schrijft over wat echt telt, zijn gevoelens als papa bijvoorbeeld.   Boos!       Dat hij in plaats van weg te kijken, dat authentiek, diep in hem verscholen, gevoel van zich zou afschrijven: zijn heersend pessimisme over de toekomst van zijn kinderen in deze Westerse beschaving.  Dat zou pas heartBREAKING zijn!  Waarom lees ik dat in geen geen enkel blad?
Een droge eenheidsworst daarentegen  (bijna schreef ik knakworst!  – no pun intended)  als senior-writer Joël De Ceulaer   twittert @ John Crombez met een vervelende directe vraag of heeft het uitzonderlijk over (quote) “foute politieke correctheid” … en iedereen schrikt op.   WATSKEBURT?

853a35d2-ba6f-43b6-bf7d-8e6e5d52ea3d-2606-000003d3cdd8c0a9

De Amerikaanse historicus en politiek analist Thomas Frank schreef einde juli een beschouwing in The Guardian over de media-oorlog die columnisten nooit zullen winnen.  (The Media’s War on Trump is destined to fail. Why can’t it see that?)
Amerika-watcher Björn Soenens (VRT) ontwaakte er door en hij bekende:  ” Ja, wij journalisten leven in een getto”.    Ik glimlachte even.
Een Duits media-onderzoek concludeert dat de  berichtgeving  over  asiel en migratie erg rooskleurig is. Systeembevestigend.  Enige kritiek op de door de Duitse regering gevoerde massa-migratiepolitiek is zo goed als afwezig.  Schrikken de jongens van de pers wanneer ze vaststellen dat nog 30% van de burgers hen geloofwaardig vindt?

Die toenemende kritiek, de echte ideeënoorlog, speelt zich van langsom meer af op internet, op sociale media en niet langer in de mainstream media.
Dankzij de alsmaar extremere uitwassen van het politiek correcte denken en daarmee aansluitend de eeuwige linkse onverdraagzaamheid, ontstaat er – het zit in onze natuur – een tegenbeweging die de nationale identiteit en de Westerse waarden wil bevestigen.
LEF:  Liberté Egalité Fraternité.   Zo ongeveer.   Back to basics.  Het vereist tegenwoordig lef!
Hoe gekker de eisen worden, hoe meer burgers de Waanzin van de Dag inzien. De haat van de blanke westerling tegen alles wat .. blank, mannelijk en westers is, neemt groteske, lachwekkende vormen aan. Die zelfhaat wordt meteen het tegenovergestelde van het journalistiek narcisme.   Grappig!
Wie een andere mening vertolkt, wordt meteen opzijgezet als een opzettelijk provocateur, een “troll”  of krijgt het label islamofoob.  Zo stilaan wordt dat in deze context een ‘geuzennaam‘.    ‘Proud to be’ overigens,  want ik blijf tot in de treure herhalen dat ik onderdrukking, discriminatie, kindermisbruik, homogeweld, jodenhaat.. afwijs.  Daarom weiger ik elke islamisering.  Al was het maar voor de toekomst van onze kinderen.  If only for the kids!

Wie zijn hoop stelt op de interactieve kracht van sociale media als alternatief, weze gewaarschuwd.   De censuur neemt ook hier toe. Migratie-kritische berichten, foto’s, video’s worden steeds vaker geweerd op Twitter, Facebook, YouTube… De beperking van onze vrijheden wordt tegenwoordig een trend.


Het wordt donker in dit Avondland.
Straks gaat het spoken.

@aaahmehoela

 

Advertenties

5 gedachten over “Van koekebrood en pronkperziken

 1. Je schrijft mooi en doeltreffend!
  Jammer dat we tegenwoordig blogs en social media nodig hebben om de onderwerpen van msm tegen het licht te houden.
  Anderzijds komen er in de teloorgang van msm onverwachte talenten om de hoek kijken.
  Ze kunnen ons uitschelden, bedreigen, blocken, negeren en verwijderen, toch moeten ze van heel goede huize komen om ons om te turnen in volgzame linkse schapen.
  Het individu en zijn EIGEN mening zal uiteindelijk zegen vieren!
  Keep up the good work!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s